Tuesday 14 October 2008

Åkei da:)

Etter forespørsel fra Helga Therese, så ska æ skriv et innlegg på trøndersk. Æ har altså ikke glæmt helt kor æ kjæm i fra (enda*), sjøl om æ trives veldig godt i London. Beklager for alle tolkningsproblema d her må medfør for dæ som eventuelt ikke e så stødig i trøndersk.

I dag e d åtte uka siden æ kom hit, og det har gått fort. Så da går det sikkert kjæmpefort t æ kjæm hjæm en snartur for å vær me på bestefar sin 75-årsdag om tre uka. D blir kos å treff litt vænna og familie igjen, så d glede æ mæ t.

Når man bor i utlandet, e d mange ting man oppdage om sitt eget folk. En ting, e at vi egentlig ikke drikk så my te og kaffe som vi ska ha d t. Æ e vant hjæmmafra å ha kaffepause en gang daglig ca. Her e d mer 4-5 ganga daglig som e greia. Kjæm man på besøk t nånn, e man garantert å bli tilbydd kaffe eller te. På mor- og barngruppa har vi også prioriteringan i orden - vannkoker'n settes på før vi bynne å gjør nå som helst anna.

En anna ting, e at vi nordmenn e ganske sprek, sånn reint hverdagslig. Da æ å Helene va ut å gikk i Londons gata forrige fredag, å hadd stoppa på et hjørne for å finn veien videre på det geniale lommekartet Helene har, kom en engelskmann bort t oss og spurt kor vi skull. Vi sa vi leita etter Hyde Park Corner og Harrods. Han kun meddel vi sto midt på Hyde Park Corner (ja, litt flaut, men kordan kun vi vit d? Det sto ikke skilta, liksom) og at Harrods va i den (her peka han) retningen. Men d va alt for langt å gå, så vi burda ta en buss. Psjt, langt å gå, tenkt vi, å tok beina fatt. Etter å ha gått rundt nesten hele Hyde Park fordi vi skull innom Speakers Corner og den norske minnesteinen omtalt i forrige innlegg, så gikk vi t Harrods, og vi hadd fremdeles ikke brukt en time liksom. Æ kan ikke si æ så på klokka, men d va absolutt ikke en lang avstand som man villa tatt buss for. Ka skjer me engelskmenn å vær lat da? Liknende har vi hørt flere ganga..

Amen uttales likt på engelsk og norsk, forresten. Og høstværet e my finere her enn hjæm. T-skjortevær i hele forrigårs, for eksempel. Og sikkert 20 grader.

Så no håpe æ i alle fall den trønderske delen av leseran e fornøyd, om ikke dæm andre også. D e bare å si fra når d blir på tide me et norsk innlegg igjen.

*engelskmannen(damen) i mæ blir stadig sterkere, sje bare ka æ kjøpt på fredag (d e en England fotballdrakt for dæm som ikke sjer det). Men ingen fare for at æ blir værende her for alltid, bare så d e sagt;)

5 comments:

Johanna said...

Jeg har også englandskjorte nå ^^ Stjal den fra opshoppen =D

Eirik said...

Se det!

Nå skal æ au være flink å kommentere. D va vældi fint å lese på trøndårsk. Følte lissom mye mer at d va dæ som snakka! Æ går fårresten i klasse me en del trøndåre. To a di har æ vært på filmgruppe me, faktisk, så æ hørår jo trøndårsk heile tia.

Gått å høre du har d bra. Æ har d åsså fint hær i Nårge. Har kanskje ikke lært så masse om lande mitt a å være hær. Men æ har lært bittelitt om Kristiansand i værfall. Vi har får eksempel litt hyggeliere bussjåfører hjemme, ænn i Oslo:) Sånn stort sett.

Ha en finfin da, Therese!

Anonymous said...

Eg hadde gløymt at du va trønder! Fram te nå! Keep up writing trøndsk!

Even though I'm not the biggest fan of it. It's like...too...not posh...

Den må du lesa høgt med britisk aksent!
:) Hahahaha

Kos dæ søta ja sjø!

Helene said...

Trønder-genene mine smiler bredt. det er gøy å lese når jeg liksom hører deg prate. det er ikke noe å si på den spreke britiske akksenten din heller assa, men det er bra på norsk. mere? jatakk!

og jeg har jo også england-drakt, frøkner! så nå trenger vi bare to til, så er vi klare for 5-a-side cup et eller annet sted:)

Therese said...

Hehe, må si det ble tilbakemeldinger på trøndersken min;) Ikke verst altså:) Det var vel på tide når andre begynner å glemme at jeg er trønder.
Enig Vegard, trøndersk er på en måte det motsatte av britisk:p

Ja, vi må finne noen flere med drakt, så ordner vi et lag, Helene!
Og det var kult å lese dialekten din, Eirik, som å høre deg snakke:D Synd sjåførene ikke er like hyggelige som i Kristiansand..

Ja, æ ska kos mæ videre da sjø;)
Love you guys<3
x