Thursday 20 November 2008

Julegavetips


Årets julegavetips er denne boka:

Årets beste julegave

– En kokebok med håp og livskraft fra Amazonas.

I den nye kokeboken La Restinga blir vi med mesterkokkene Charles Tjessem og Trond Svendgaard til verdens største jungelby, Iquitos, hvor ungdomshuset La Restinga holder håpet levende hos byens gatebarn.

Sammen med huskokken Erick byr de på festmat for barna fra Amazonas i en kokebok av fristende oppskrifter og gripende historier. Samtidig byr de på et 50-tall oppskrifter til deg og meg.

Sammen forteller de en fest av en historie om håp og livskraft i Amazonas.

Mesterlag

La Restinga er ført i pennen av kulturskribenten Hugo Lauritz Jenssen. Fotografiene er signert Tom Haga, en av landets fremste matfotografer, mens oppskriftene er signert verdensmesteren i kokekunst, Charles Tjessem og hans kollega fra Bocuse d'Or og kokkelandslaget, Trond Svendgaard.

Bestille
Tilfluktstedet La Restinga er støttet av Strømmestiftelsen. Overskuddet og royaltyinntektene fra bokprosjektet går til gatebarna i Iquitos.

Boka kommer ut på Press forlag, i samarbeid med Strømmestiftelsen.

Boka koster kr. 398,-, og lanseres 26. oktober. Bedrifter som ønsker å bestille flere kopier av boka, kan få spesialavtale.

Send en epost til sbp@stromme.org, eller ring Elisabeth Knutsen i Strømme Business Partner på telefon 38 12 75 09 for mer informasjon og bestilling.

(Sakset fra Strømmestiftelsens sider)

Jeg var selv og besøkte dette prosjektet i fjor, og har sett og hørt om forskjellene det gjør for barn som lever på gata. La Restinga driver leksehjelp, fritidsaktiviteter og gir barna mat, så barn kan være barn og ikke trenger å arbeide på gata i stedet, selv om mange gjør det i tillegg. Jeg har allerede bestilt min kopi av boka, og håper flere vil være med å støtte dette prosjektet.

Hvis dere vil lese på bloggen til Anne-Therese som jobbet på La Restinga i fjor, klikk her!

1 comment:

Eirik said...

Alle skal bare sende bursdagsmeldinger til deg på Facebook. Jeg synes det er mye hippere å bruke blogg! Så gratulerer så uendelig mye med dagen! Du er god, og du fortjener en veldig god dag! Gud velsigne deg:)